Steg för steg framåt!

Under säsongen har vi kämpat med att få ihop en budget för att genomföra ett race för att få insteg i den nya klassen, V8 Thunder Cars. En klass vi valt att gå in i tackvare dess enorma publikintresse i Sverige. Att tävla inför fulla läktare och i direktsänd TV har varit en dröm för mig sedan jag började köra Go-kart vid 6 års ålder.

Ekonomin har varit begränsad och vi har noga övervägt om vad som är bäst att göra för den finansiella kraft vi har. Vi har övervägt att ta ett kliv in klassen genom att köra finalen på Mantorp Park den 21-22:a September som 2012 lockade över 137 000 TV- tittare. Förra årets final på Solvalla lockade 22 000 åskådare och  jag bara föreställa mig känslan att få göra min premiär inför den publiken.I mitten av juni tog vi beslutet att köpa en egen bil för att lättare kunna utföra tester och uppvisningar. I samband med STCC:n i Falkenberg köpte vi en Camaro som vi igår hämtade i Kinnekulle. I nuläget har vi inte finansiell kraft att delta i något race i år, men bilen kommer att testas med för fullt som förberedelser inför nästa år. Det är dock 54 dagar kvar till Mantorp och vi kommer vara redo att ställa upp ifall ekonomin skulle lösa sig.

Jag har 4 år kvar som junior och har därför gott om tid för framgångar, men ju tidigare jag kommer ut på banan desto bättre. Trots tävlingsuppehåll är detta snarare ett förberedelse år än ett sabbatsår. Jag är på plats vid kartingtävlingarna som mentor och är även på plats vid STCC- tävlingarna för att lära in rutinen och temperaturen hos teamet, samtidigt som jag även samlar bantid i form av tester. När det är dags kommer jag vara mer än redo, allt hänger i nuläget på det finansiella stödet.

Följ mig frammåt!
/Jonas

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.