Mentor i Södertälje

Kevin och jag började morgonen med att ta en promenad runt Tuvängen ring. Han hade hört av sig och förtvivlat bett om ”all hjälp han kan få” under torsdagen.
Jag är väll egentligen anledningen till att han drogs in i sporten och har varit ett bollplank sen dess, men det här var första gången jag var fullfjädrad mentor åt honom.Han hade helgen innan saknat tre sekunder vid testerna och det blev min uppgift att göra något åt. För året gör han premiär i Yamahaklassen vilket är en klass där de yngre möter de lite mer rutinerade förarna. Efter vårt varv runt banan frågade jag om han hade lärt sig något och han svarade att han skulle försöka komma ihåg så mycket av det som möjligt.
Redan första träningspasset var han näst snabbast, men av tidigare erfarenheter vet jag att det passet kan avgöras av bra grundinställningar, mycket kan ändras redan till andra passet.Vilket det gjorde. Kevin var snabbast. Men vi hade mycket mer att jobba vidare på. Det sista passet hade han tredje tid men var inte långt efter täten. Läget såg minst sagt ljust ut inför tidskvalet.

Redan under det första tidtagna varvet beslöt sig en förare att Kevin inte skulle få vara kvar på banan längre, vilket resulterade i att han blev stående utan tid. Tävlingsledningen beslutade att ge Kevin 2 tidtagna varv efter tidskvalet där han kompenserade sig till en förvånansvärd sjundeplats. Vi hade en bil som bara gick och gick, mellan passen jobbade vi på småjusteringar i Kevins körning för att finna mer fart. I det första heatet plockade Kevin bil efter bil och befann sig länge i ledning tills han tappade till en andraplats. I det andra heatet tog han befälet över racet och höll det med marginal i mål.

Pole var startrutan för 13 årige Kevin, med minst rutin i den främre halvan av fältet. Från start hade finalen varit hans om det inte varit en incident som för honom slutade i sandfållan. Hade Kevin haft fler år bakom ratten så hade det inte varit några problem att att skaffa sig en topplacering. Hans prestationer i Södertälje och hans vändning från att ha saknat så mycket tid vid testerna innan är det tydligaste tecknet på talang man kan få. Han är en racer och har lätt att förstå instruktioner.

Vi är båda nöjda med utvecklingen och vi får se hur han hanterar resten av säsongen.
/ Jonas

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.