Från 23:a i totalen till 3:a i JSM – Vad hände i vintras egentligen?

Man kan försöka hålla sämre resultat hemliga och snabbt försöka glömma bort dem och det ska vi med, vi i teamet och du som läser detta så här kommer ett inlägg rakt från hjärtat – från mig, Jonas Fors.

Få som följer Svensk racing missade att jag satt i räcket med Krom-Camaron det sista jag gjorde förra säsongen, detta eftersom jag blev indragen i en seriekrock – det fanns helt enkelt inget annat att göra än att försöka göra smällen så lindrig som möjligt.

”Vi har haft en katastrofal försäsong, det har varit en ren mardröm.”

Vi började med en halvdag på en testbana på hemlig ort, något som möjliggjorts av en helt fantastisk familj som är den största faktorn till att jag tog steget vidare till professionell racing. Det var kallt och vi jobbade med att förgäves försöka få temperatur i däcken – viktigast av allt var att chassiet var rakt och väghållningen fungerade som den skulle. Dock noterade vi att vi eventuellt hade en effektlucka i motorns mellanregister.

Vår andra testdag blev på Mantorp Park där hela dagen ägnades åt att felsöka varför motorn inte ville leverera som den skulle. Lagom till det sista passet löste vi problemet som berodde på att G-krafterna i smällen på samma bana året innan flyttat bränslepumpen till andra sidan av bensintanken.

I korta drag har min försäsong alltså bestått av 20 minuters test på Mantorp Park, inte alls samma förberedelse som konkurrenterna där några har hunnit få ihop 4-5 heldagars körning.