Därför blir Skövde ett av årets viktigaste race.

Svensk racing premierar på Skövde flygplats den 8:e Maj, om ganska precis två månader.

I nuläget börjar fler och fler få en klarhet för hur säsongen kommer att se ut och vi arbetar med att få våra företagspartners ska känna sig trygga inför säsongen, förbereda bilen inför försäsongstesterna och logistiken. Eftersom det inte finns mycket att berätta om satsningen 2015 innan pressreleasen går ut så tänkte jag bjuda på en analys om premiären på Skövde flygplats.

Är det några specifika race som jag skulle välja ut att gå på så är det premiären, Solvalla och finalen. Finalen är ganska självklar eftersom det är där årets vinnare koras, Solvalla för att det är hemma där jag bor och annars för att det kan vara kul att se Stockholm någon gång.

Men varför vill jag höja upp premiären så mycket?
Det har varit vinter, förare och team har längtat och förberett sig i månader för att äntligen komma igång. Vi har haft gott om tid att fundera över vad vi gjorde rätt 2014 och vad vi kan förbättra. Det är under lågsäsongen man lägger fundamenten för den kommande säsongen, även i racing och i Skövde kommer vi få svar på hur de flesta ligger till. Självklart spelar säsongspremiärer de mest rutinerade i händerna och även de team med bäst finanser eftersom de har fler möjligheter till tester innan premiärracet, men det sker alltid överraskningar i form av nya förare eller uppstickare.

Premiären ger en väldigt bra fingervisning på hur säsongen kommer att se ut, för att inte tala om det mentala försprånget vinnaren tar med sig därifrån. En svag premiär kommer bära med sig ett svagt självförtroende hos både team och förare där inställningen riskerar att bli att man i år kämpar underifrån. För vår del kommer vi ta årets premiär som ett prov på vår kapacitet att anpassa oss för nya utmaningar.