Racerapport: Anderstorp

Att få komma till Anderstorp Raceway på en racedag är något många längtat efter. Anläggningen andas historia av några av historiens största stjärnor som tävlat i Forumla 1 där på 70-talet och banan är av en helt annan karaktär mot andra svenska banor.

Dessvärre skulle det vara dåligt väder under hela helgen och växla mellan solsken och regn något som skulle utmana oss som team.
Efter framgången i Skövde gjorde vi upp en däcksstrategi som ska bli gynnsam i slutet av säsongen – hemma på Solvalla och i finalen på Ring Knutstorp, utanför Helsingborg.

Det är nämligen så att vi bara får använda oss utav 16 däck per säsong, det här för att racingen blir jämnare och håller budgeten för sponsorerna på en rimlig nivå. Därför gjorde vi en 13:e kvalplats till de båda finalerna. I den första finalen höll banan på att torka upp och vi beslutade att chansa på att köra med omönstrade däck, något som hade varit racevinnande om banan skulle hunnit torka upp i tid eller om vi hade fått en säkerhetsbil ut på banan. Dessvärre var det 14 varv av vattenplaning i 200 km/h för min del, men i det andra racet var jag lika snabb som i Skövde och körde upp mig tre platser innan en krasch skapade omkörningsförbud och jag fick nöja mig med en 10:e plats.

Tre topp 10 av fyra försök, nu längtar jag efter revange på Mantorp Park!