Sammanfattning av Rotax Max Euro Challenge Round 3 Sweden

När allting har lagt sig och allting är urplockat, städat och analyserat så är det dags att sammanfatta tävlingen.

Det största problemet vi hade under veckan var att anpassa kart och körstil efter banans karaktär i speciella fäste som uppstår under sånna här tävlingar.
När vi haft 2 dagar på oss att finna den sista farten som krävdes inför tidskörningen, så saknade vi fortfarande ett koncept som fungerade och köra fort med, därför misslyckades tidskörningen.
Att starta långt bak i kvalheaten har vi redan konstaterat att det höjer svårighetsgraden för att komma vidare till final, då man bör komma på 12 plats i snitt i de fyra kvalheaten.
Att starta på en 21:a plats och köra upp sig 9 platser varje heat i en tävling där de 51 första förarna ligger inom en sekund tidsmässigt så blir det en tuff utmaning.

I och med att vi hittade bra fart till heaten men hade ett dåligt utgångsläge så var detta för sent – vi behöver hitta den redan under testdagarna.

Varje pass har tagits till vara under veckan för att bygga en större kunskapsbank för att förbättra utgångsläget för kommande tävlingar, då den insamlade kunskapen hjälper oss att utvecklas. Avslutningsvis så har vi lärt oss en hel del, även fast resultaten inte var det önskade.

/ J

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.