Saknad i depån, men inte på banan.

Rubriken sammanfattar helgen ganska bra. Många glada bemötanden i depån som tyckte det var roligt att se mig med overallen på igen. Dessvärre för sista gången nu då allt är sålt i förmån för karriären i V8 Thunder Cars.

En liten hint om vad som komma skall: >  Startup

Under morgonträningarna körde jag bort rattrosten och presterade en 8:e tidskörningstid med 2 tiondelar till täten. Till nackdel för mig var tidsskillnaden mellan kvalgrupperna stor nog för att den första gruppen skulle hävda att förhållandena på banan var anledningen till att det gick långsamt för dem, och domarledningen valde att göra en så kallad saxning. Grupp 1 skulle då starta i vänster startled och grupp 2 i höger. Från att ha presterat för en 8:e startruta skulle jag nu få börja från en 15:e.

I kvalen brottades jag med att ta mig framåt och samtidigt hålla mig på banan, man får utstå hårda tag från konkurrenterna om man gör ett inhopp i deras serie. I förfinalen utgick jag från 10:e startruta och lyckades ta mig upp till en 7:e plats.  Från 7:e startruta är chanserna stora för att ta sig vidare och utmana om en pallplacering i finalen – skönt att på något sätt kunnat kompensera för saxningen i tidskörningen.

I finalstarten smäller det i första kurvan och heatet avbryts eftersom innerledet givit mig en flygtur över femman som blivit skadad. Heatet fortsätter och jag ska hålla en lucka enligt reglementet i starten mellan mig och trean. Förhållandena som rådde var slicks på vått underlag och jag kunde redan i första kurvan ta mig upp på en tredjeplats. Det blev tyvärr inte långvarigt eftersom jag inte var så saknad på banan av mina konkurrenter och blev bjuden på en resa på gräsmattan där jag tappade till en 16:e plats.

Efter det var det bara att försöka hålla karten på banan och försöka köra så fort som möjligt under de förhållandena som rådde och jag tog mig slutligen i mål som 10:a.
Jag lämnade Linköping som femte bästa poängplockare och trots att allt inte gick optimalt så hade jag ändå fart att hänga med. Jag vill speciellt tacka mekanikerna Mattias och Kimmo Jalkanen för hjälpen i tävlingen och Teamet SODAKART.SE för all hjälp under mina fem år i Rotaxklassen.

 

/ Jonas

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.