Premiär för svenska serien

Racehelgen började redan på onsdagen då vi på eftermiddagen började resan från Stockholm mot Kristianstad. Vi var framme torsdag morgon efter en övernattning på vägen.
På torsdagseftermiddagen och fredagen testades det och jag körde in mig på den nyutbyggda banan.

I det nya systemet för den Svenska Rotaxserien körs två separata tävlingar under en helg på samma bana. En tävling på lördagen och en tävling på söndagen uppbyggd av 2 träningspass på morgonen, följt av tidskvalificering och sedan kvalheat där samtliga deltagare delas in i grupper som sedan möter varandra. Slutligen kommer second chance, förfinal och final.

På lördagstävlingen hade vi svårigheter i tidskvalet, men tog oss upp några platser under kvalen vilket resulterade i en 16:e startruta i förfinalen. I förfinalen fick vi förgasarproblem och tillsammans med ett elfel tappade vi till 28:e plats, vilket blev startrutan i finalen. Med febrilt felsökande hann vi finna förgasarfelet men inte elfelet, det räckte dock för att köra upp mig till en 13:e plats.

I söndagstävlingen gick kvalen bättre men en 16:e plats i förfinalen blev återigen blev startpositionen. Redan i första kurvan blev det här färdigåkt på grund av ett gaswirehaveri. Återigen skulle jag få starta 28. Därifrån körde jag upp mig till en 19:e plats.

Som bilden visar har vi bytt från Tony Kart till Kosmic, skillnaden är egentligen bara designen och att detta chassie är nytt och oslitet.

Jag vill även välkomna Ingarö Långviks Plåtslageri som ny partner och jag ser fram emot ett fortsatt samarbete.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.